Skoči na vsebino

Pravilnik o zasebnosti, pogoji storitve in pravno obvestilo

Pravno obvestilo

Vse pravice za spletno stran www.pizzy.si so pridržane. Gradivo je v pisni kot tudi v grafični obliki na spletnem mestu www.pizzy.si  v zakonsko dovoljenem obsegu predmet  avtorskih pravic ali drugače zaščitena intelektualna lastnina podjetja 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p.

Sedež podjetja: Srednja Kanomlja 12A, Srednja Kanomlja, 5281 Spodnja Idrija. Podjetje ni davčni zavezanec.

Gradiva in podatkov objavljenih na spletni strani www.pizzy.si ni dovoljeno kopirati, podvajati ali kakorkoli drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p. Uporabniki lahko vso vsebino na tej spletni strani uporabljajo izključno za svojo osebno nekomercialno uporabo.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti Ponudnika (firma in njen sedež , matična in davčna številka);
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Ponudnikom (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
 • ključne informacije o izdelkih iz ponudbe spletne trgovine;
 • informacije o cenah izdelkov;
 • način, pogoji in stroški dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem rok dostave;
 • informacije o možnih načinih plačila;
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • informacije o možnih načinih vračila izdelkov;.

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p. ščiti in spoštuje vaše osebne podatke. Prav tako si pridržujemo pravice za zbiranje podatkov o obiskovalcih spletne strani, ki ne razkrivajo osebnih lastnosti, temveč se uporabljajo zgolj za statistične namene.

Podjetje 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p.  jamči in se zavezuje, da bo osebne podatke pridobljene v procesu vašega naročila varoval kot zaupne, v skladu z veljavno zakonodajo. Podatki, ki nam jih posredujete, ne bodo razkriti tretjim osebam ali nepooblaščenim osebam in se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega so bili posredovani.

Spletno mesto za neovirano delovanje vsebuje piškotke.

Izjava o omejitvi odgovornosti

Vse informacije in gradiva na spletni strani www.pizzy.si so informativne narave. 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p. si prizadeva zagotoviti, da so informacije, ki jih objavlja pravilne, posodobljene in popolne, vendar glede njihove točnosti ali celovitosti ne prevzema nobene pravne odgovornosti v zvezi s točnostjo, popolnostjo ali uporabnostjo kakršnih koli informacij, izdelkov ali opisanega postopka.

3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p. ni odgovorna za vsebino besedil, ki jih objavljajo skrbniki pogodbenih partnerjev, prav tako ne more biti odgovorna za škodo (vključno s tisto, ki jo povzročajo virusi) na računalniški opremi, mobilnih telefonih ali kateri koli drugi aplikaciji, ki ponuja dostop do spletnega mesta www.pizzy.si, katerega povzročijo uporabniki, ki obiščejo spletno mesto ali kako drugače uporabljajo. 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p.  ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletnega mesta www.pizzy.si.

3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p. si pridržuje pravico do spremembe vsebine spletnega mesta www.pizzy.si kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila in ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnekoli posledice takšne spremembe.

Postopek nakupa

 1. Izberite
  želeni izdelek in ga s klikom na gumb “Dodaj v košarico” dodajte v košarico.
 2. S klikom na gumb “Prikaži košarico” si v košarici lahko ogledate seznam izbranih izdelkov, spreminjate količino,
  preračunate ceno na spremenjeno količino ali odstranite izdelek iz
  košarice. Če želite dodati nove izdelke v košarico, kliknite gumb
  Domov“.
 3. Ko imate v nakupovalni košarici vse izdelke, ki jih želite naročiti, kliknite
  na gumb “Nadaljuj na blagajno”.
 4. V koraku “Podatki plačnika” sledi vpis podatkov za dostavo. Vpišite vse
  zahtevane kontaktne podatke, če ste davčni zavezanec tudi ID za DDV. 
 5. V koraku “Vaše naročilo” lahko pregledate vse izbrane artikle skupaj s pripadajočo poštnino. Skupni znesek za plačilo se nahaja desno poleg napisa “Znesek”. Vrednost zneska je za kupca končni znesek. DDV ni obračunan, ker nismo registrirani za obračunavanje DDV po 1.odstavku 94.člena Zakona o DDV
 6. Sledi potrditev naročila.
  Preverite vpisane podatke za dostavo in plačilo. Če se z vpisanimi podatki
  strinjate, potrdite naročilo s klikom na gumb »Kupite sedaj«.
 7. Vaše naročilo bo s potrditvijo naročila oddano, na elektronski naslov boste
  dobili sporočilo o uspešni oddaji naročila.
 8. Odprla se vam bo stran z vsemi podatki za izvedbo plačila preko bančnega nakazila na TRR. Plačilo poravnajte na naš bančni račun. Kot referenco vnesite ID naročila. Naročilo bo zaključeno takoj, ko bo plačilo vidno na našem bančnem računu.
 9. Podjetje kupcu skupaj z naročenim blagom izda račun, ki ga prejemnik
  hrani v svoji evidenci.
 
 

Naročilo sprejeto
V spletni trgovini www.pizzy.si je izdelke mogoče naročiti 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Izdelke je mogoče naročiti le v slovenskem jeziku, dostavljajo pa se na območju Republike Slovenije in Evropskih državah.
Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba. Če nakup opravi pravna oseba, je treba izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe in odgovorne osebe pravne osebe. Naročilo postane veljavno s trenutkom, ko ga kupec odpošlje. Z oddajo naročila se kupec strinja z vsemi pogoji nakupa in se zavezuje k plačilu.
Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od ponudnika po elektronski pošti prejme obvestilo o sprejetju naročila ter obvestilo o pogodbenih določilih. Uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati, ima pa možnost odstopa od nakupa. Če izdelka ni na zalogi, Ponudnik o tem kupca obvesti  takoj po oddanem naročilu in mu povrne morebitne stroške, ki so že nastali iz tega razloga.

Naročilo potrjeno
Ponudnik po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi kontaktira uporabnika (kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik uporabnika (kupca) po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave.

Blago odpremljeno
Ponudnik v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi in odpošlje. V elektronskem sporočilu Ponudnik obvesti kupca o pravici do odstopa od pogodbe in načinu izvrševanja te pravice ter navede naslov, kamor lahko kupec pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave.
Naročeni izdelki bodo odpravljeni po prejetem plačilu, razen v primeru plačila po povzetju.

»Vzemi račun«

Račun, katerega izda ponudnik (trgovec) ob potrošnikovem nakupu, potrošniku služi kot dokazilo o opravljenem nakupu. Račun potrošniku omogoča reklamacijo izdelkov, odstop od kupoprodajne pogodbe ter vračilo nepoškodovanih, neuporabljenih izdelkov (v nezmanjšani količini) potrošniku. V primeru, da ponudnik izdelke sprejme nazaj, račun omogoča tudi vračilo kupnine.

Kupoprodajna
pogodba

Ponudnik uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine,
izda račun v pisni obliki. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem
jeziku.

 Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne
pogodbe

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični
koraki:

 • iskanje
  posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
 • izbor
  izdelka za nakup;
 • dodajanje
  izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
 • določitev
  količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
 • pregled
  cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom,
  če se ta obračuna;
 • izbor
  načina dostave izdelka;
 • izbor
  načina plačila;
 • pregled
  naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški
  dostave, če se ti

     obračunajo, ter

 • seznanitev,
  da z oddajo naročila nastane obveznost plačila podjetju, potrditev in
  oddaja naročila, ter s tem zaključek nakupa.
 
 

Zunanje povezave

Zaradi udobja lahko nekatere strani ali podstrani spletnega mesta www.pizzy.si za zagotavljanje izčrpnih turističnih informacij vsebujejo povezave do različnih zunanjih naslovov, kot so druga spletna mesta, posamezne strani ali drugi viri. Ne prevzemamo nobene odgovornosti za dostop, vsebino ali napake v zunanjih povezavah, prav tako pa uporabniki spletnega mesta www.pizzy.si ne smejo domnevati, da se spletna mesta na zunanjih povezavah držijo enakih načel spoštovanja zasebnosti in varstva osebnih podatkov, kot jih upošteva 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p. , ki tudi ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z obiskom in uporabo povezanih spletnih mest.

Nezaželena pošta

Ko obiščete našo spletno stran, je mogoče, da bo vaš internetni brskalnik ustvaril neželeno pošto (neželeno oglaševanje). Takšno oglaševanje najverjetneje ustvarijo druga spletna mesta ali druga programska oprema, nameščena v vašem računalniku. 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p. med obiskom našega spletnega mesta ne odobrava ali priporoča izdelkov ali storitev, ki so v vašem računalniku predstavljeni kot neželena pošta.

Avtorske pravice

Spletno mesto vsebuje gradivo, ki je zaščiteno z avtorskimi pravicami. Avtorji in drugi imetniki avtorskih pravic si pridržujejo pravico do reprodukcije ali nadaljnje distribucije tega gradiva. Vse osebe, ki te podatke reproducirajo ali distribuirajo, naj bi spoštovale pogoje in obveznosti, ki jih zahtevajo avtorji ali imetniki avtorskih pravic. Kljub temu se lahko tako zaščiteno gradivo citira in uporablja v dobri veri v skladu s predpisi o avtorskih pravicah, ki na splošno dovoljujejo uporabo v nekomercialne izobraževalne namene kot so študij, raziskave, kritike, novice in poročanje.

Socialna omrežja

Objavljeni komentarji so odraz pisateljeve osebne ocene in mnenja in ne predstavljajo stališč 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p. Pridržujemo si pravico, da z lastno presojo in brez obrazložitve odstranimo ali spremenimo kakršenkoli komentar, objavljen prek aplikacije Facebook na spletnem mestu www.pizzy.si, ki kakorkoli krši pravice drugih ali je na kakršenkoli način nezakonit, žaljiv, obrekljiv, vulgaren ali na kakršenkoli drug način sporen. 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p.  ni odgovorna za osebna mnenja, ocene ali neprimerne vsebine najdene na socialnih omrežjih.

Pravilnik o pošiljkah

Naročeno blago hitro, varno in zanesljivo dostavlja naš pogodbeni partne GLS. Za nakupe zaračunavamo znesek poštnine od 4,99 EUR za dostavo na območju Slovenije. Za pošiljke v druge države je cena navedena ob vpisu države pri naročilu. Embalaže in pakiranja ne zaračunavamo.

V primeru težav z dostavo vaše pošiljke ali morebitnih poškodb se obrnite na dostavljalca (GLS). Naprošamo vas, da o morebitnih težavah obvestite tudi nas.

Vsi izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem času. Za blago iz zaloge v večini primerov zagotavljamo pošiljanje v 10-ih delovnih dneh. Za ta naročila vam bomo dobavni rok navedli v ponudbi. Če želite pred naročilom biti prepričani o dobavnem roku, nas kontaktirajte ali pa oddajte zahtevek za ponudbo. Status vašega naročila lahko spremljate v zavihku Moj račun. V primeru, da kakšnega naročenega artikla trenutno ni na zalogi, vas bomo o dobavi obvestili po elektronski pošti ali telefonu. Za dostavo izven območja Slovenije je čas dostave odvisen od oddaljenosti.

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Za uveljavljanje vaše pravice do odstopa od pogodbe morate z jasno izjavo (npr. pismo, poslano po pošti ali e-pošti) o vaši odločitvi obvestiti podjetje 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p, da odstopate od navedene pogodbe. Za to lahko uporabite tudi obrazec za preklic, ki pa ni predpisan. Podjetje 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p mora po odstopu od pogodbe kupcu vrniti vsa opravljena vplačila. Vračilo vplačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče oziroma najkasneje v štirinajstih (14) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Za vračilo vplačila uporabljamo isto plačilno sredstvo, kot ste ga vi uporabili pri prvotni transakciji, razen če je bilo z vami izrecno dogovorjeno drugače. Vračilo vplačila lahko zavrnemo, dokler ne prejmemo vračila blaga ali dokler ne predložite dokaza, da ste blago poslali nazaj, glede na to, kar je prej.

Odstavek 43 d. člena ZVPot določa, da v primeru, da je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga mora vrniti podjetju nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Naslov za vračilo blaga v Sloveniji je:

3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p.

(vračilo spletnega naročila)                                                                                                        
Srednja Kanomlja 12A, Srednja Kanomlja, 5281 Spodnja Idrija

 Stroške povezane z vračilom blaga nosi kupec. Kupec mora
izdelke vrniti nepoškodovane, neuporabljene in v originalni embalaži. Priložiti
mora kopijo računa. Oblačila, spodnje perilo, dodatki, ki so predmet vračila,
MORAJO biti etiketirana enako, kot so bila ob prevzemu, prav tako NE smejo
kazati sledi uporabe ali poškodb. Kupec nima pravice vračila blaga v primerih
ko je bilo blago izdelano po natančnih navodilih naročnika.

Sklenjene pogodbe so shranjene v pisni obliki v poslovnih
prostorih podjetja 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJs.p., Srednja Kanomlja 12A, Srednja Kanomlja, 5281 Spodnja Idrija

Kopijo pogodbe lahko kupec zahteva pisno.

Pravilnik o vračilih

Imamo 14-dnevno politiko vračila, kar pomeni, da imate 14 dni po prejemu izdelka, čas da zahtevate vračilo.

Če želite biti upravičeni do vračila, mora biti vaš izdelek v enakem stanju, kot ste ga prejeli, nepoškodovan in neuporabljen, z oznakami in v originalni embalaži. Potrebovali boste tudi potrdilo o nakupu ali potrdilo o plačilu.

Če želite vrniti izdelek, nas lahko kontaktirate na gasper@pizzy.si

Če bo vračanje izdelka sprejeto, vam bomo poslali etiketo za odpremo in navodila, kako in kam poslati paket. Predmeti, poslani nazaj, brez zahteve za vračilo, ne bodo sprejeti.

Za vsa vprašanja o vrnitvi izdelka nas lahko vedno kontaktirate na gasper@pizzy.si

Škoda in težave

Prosimo, preglejte vaše naročilo ob prevzemu in nas takoj kontaktirajte na gasper@pizzy.si če je izdelek pokvarjen, poškodovan ali če prejmete napačen izdelek, da bomo lahko ocenili težavo in jo popravili.

Izjeme / nevračljivi predmeti

Določenih vrst predmetov ni mogoče vrniti, na primer hitro pokvarljivo blago (na primer hrana, cvetje ali rastline), izdelki po meri (na primer posebna naročila ali osebni predmeti) in izdelki za osebno nego (na primer kozmetični izdelki). Prav tako ne sprejemamo vračil za nevarne snovi, vnetljive tekočine ali pline. Prosimo, da nas kontaktirate na gasper@pizzy.si , če imate vprašanja ali pomisleke glede določenega izdelka.

Na žalost ne sprejemamo vračil darilnih kartic in bonov.

Vračila

Ko bomo prejeli in pregledali vaš vrnjen izdelek, vas bomo obvestili o odobritvi ali neodobritvi vračila. Če bo odobreno, vam bomo samodejno vrnili denar za prvotno plačilno sredstvo. Nakazilo lahko traja nekaj časa, ker tudi vaša banka ali izdajatelj kreditne kartice obdeluje in knjiži vračilo.

Reševanja sporov

Morebitne spore zaradi uporabe spletnega portala v nasprotju z določbami Splošnih pogojev uporabe spletnega portala Pizzy.si bodo uporabniki in Pizzy.si reševali po mirni poti. Če to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Novi Gorici.

Pogoji storitve

To spletno mesto upravlja Pizzy. Na celotnem spletnem mestu se izrazi “mi”, “mi” in “naš” nanašajo na Pizzy. Pizzy ponuja to spletno stran, vključno z vsemi informacijami, orodji in storitvami, ki so na tej spletni strani na voljo vam, uporabniku, pod pogojem, da sprejmete vse tukaj navedene pogoje, politike in obvestila.

Z obiskom našega spletnega mesta in / ali nakupom pri nas sodelujete v naši »storitvi« in se strinjate, da vas bodo upoštevali naslednji pogoji (»pogoji storitve«, »pogoji«), vključno z dodatnimi pogoji in pravilniki na katere se sklicuje tukaj in / ali je na voljo prek hiperpovezave. Ti pogoji storitve veljajo za vse uporabnike spletnega mesta, vključno z uporabniki, ki so brskalniki, prodajalci, kupci, trgovci in / ali prispevalci vsebine.

Pred dostopom do naše spletne strani ali njeno uporabo, natančno preberite te pogoje storitve. Z dostopom do katerega koli dela spletnega mesta ali njegovo uporabo se strinjate s temi pogoji storitve. Če se ne strinjate z vsemi pogoji te pogodbe, ne smete dostopati do spletnega mesta ali uporabljati nobenih storitev. Če se ti pogoji storitve štejejo za ponudbo, je sprejem izrecno omejen na te pogoje storitve.

Za vse nove funkcije ali orodja, ki so dodane v trenutno trgovino, veljajo tudi pogoji storitve. Na tej strani lahko kadar koli pregledate najnovejšo različico pogojev storitve. Pridržujemo si pravico do posodobitve, spremembe ali zamenjave katerega koli dela teh pogojev storitve z objavo posodobitev in / ali sprememb na našem spletnem mestu. Vaša odgovornost je, da na tej strani redno preverjate spremembe. Vaša nadaljnja uporaba ali dostop do spletnega mesta po objavi kakršnih koli sprememb pomeni sprejemanje teh sprememb.

Naša trgovina gostuje na WooCommerce platformi. Omogočajo nam spletno platformo za e-poslovanje, ki nam omogoča prodajo naših izdelkov in storitev.

POGOJI SPLETNE TRGOVINE

Če se strinjate s temi pogoji storitve, izjavljate, da ste vsaj polnoletni v svoji državi ali provinci prebivanja ali da ste polnoletni v svoji državi ali provinci prebivanja in ste nam dali svoje soglasje za dovolite vsem svojim mladoletnim vzdrževanim osebam uporabo te strani

Naših izdelkov ne smete uporabljati za kakršen koli nezakonit ali nepooblaščen namen, prav tako ne smete pri uporabi storitve kršiti zakonov v vaši jurisdikciji (vključno z zakoni o avtorskih pravicah, vendar ne omejeno nanje).

Ne smete prenašati nobenih črvov ali virusov ali kakršne koli uničujoče kode.

Kršitev ali kršitev katerega koli pogoja bo povzročila takojšnjo ukinitev vaših storitev.

SPLOŠNI POGOJI

Pridržujemo si pravico, da kadar koli iz kakršnega koli razloga zavrnemo storitev.

Razumete, da se vaša vsebina (vključno z informacijami o kreditni kartici) lahko prenaša nešifrirano in vključuje (a) prenose prek različnih omrežij; in (b) spremembe zaradi uskladitve in prilagajanja tehničnim zahtevam povezovalnih omrežij ali naprav. Podatki o kreditni kartici so med prenosom prek omrežja vedno šifrirani.

Strinjate se, da ne boste razmnoževali, podvajali, kopirali, prodajali, preprodajali ali izkoriščali nobenega dela storitve, uporabe storitve ali dostopa do storitve ali kakršnega koli stika na spletnem mestu, prek katerega je storitev na voljo, brez izrecnega pisnega dovoljenja naše strani. .

Naslovi, uporabljeni v tej pogodbi, so vključeni samo zaradi udobja in ne bodo omejevali ali kako drugače vplivali na te pogoje.

TOČNOST, popolnost in pravočasnost informacij

Ne odgovarjamo, če podatki, ki so na voljo na tej spletni strani, niso točni, popolni ali aktualni. Gradivo na tej spletni strani je namenjeno zgolj splošnim informacijam in se nanj ne sme sklicevati ali uporabljati kot edino podlago za odločanje brez posvetovanja s primarnimi, natančnejšimi, popolnejšimi ali pravočasnimi viri informacij. Vsakršno zanašanje na gradivo na tej spletni strani je na lastno odgovornost.

To spletno mesto lahko vsebuje nekatere zgodovinske informacije. Zgodovinske informacije nujno niso aktualne in so samo informativne. Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo vsebino te strani, vendar nismo dolžni posodabljati nobenih informacij na naši spletni strani. Strinjate se, da ste odgovorni za spremljanje sprememb na naši spletni strani.

SPREMEMBE STORITVE IN CENE

Cene naših izdelkov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo ali ukinemo storitev (ali kateri koli njen del ali vsebino) brez predhodnega obvestila.

Za kakršno koli spremembo, spremembo cene, začasno ukinitev ali ukinitev storitve ne bomo odgovorni ne vam ne tretji osebi.

IZDELKI ALI STORITVE

Nekateri izdelki ali storitve so morda na voljo izključno na spletu prek spletnega mesta. Ti izdelki ali storitve imajo lahko omejene količine in jih je mogoče vrniti ali zamenjati samo v skladu z našo politiko vračanja.

Potrudili smo se čim bolj natančno prikazati barve in slike naših izdelkov, ki se pojavijo v trgovini. Ne moremo jamčiti, da bo prikaz barv vašega računalniškega monitorja natančen.

Pridržujemo si pravico, vendar nismo dolžni omejiti prodaje naših izdelkov ali storitev na katero koli osebo, geografsko regijo ali jurisdikcijo. To pravico lahko uveljavljamo za vsak primer posebej. Pridržujemo si pravico do omejitve količin vseh izdelkov ali storitev, ki jih ponujamo. Vsi opisi izdelkov ali cene izdelkov se lahko kadar koli spremenijo brez predhodnega obvestila po lastni presoji. Pridržujemo si pravico, da kadar koli ustavimo izdelek. Vsaka ponudba za kateri koli izdelek ali storitev na tej spletni strani je neveljavna, če je prepovedana.

Ne jamčimo, da bo kakovost izdelkov, storitev, informacij ali drugega gradiva, ki ste jih kupili ali pridobili, izpolnila vaša pričakovanja ali da bodo morebitne napake v storitvi popravljene.

TOČNOST RAČUNOV IN PODATKI O RAČUNU

Pridržujemo si pravico zavrniti vsako naročilo, ki ga oddate pri nas. Po lastni presoji lahko omejimo ali prekličemo kupljene količine na osebo, na gospodinjstvo ali na naročilo. Te omejitve lahko vključujejo naročila, oddana z istim računom stranke, isto kreditno kartico in / ali naročila, ki uporabljajo isti naslov za izstavitev računa in / ali pošiljanje. V primeru, da spremenimo ali prekličemo naročilo, vas bomo morda poskušali obvestiti tako, da se obrnemo na elektronsko pošto in / ali naslov za izstavitev računa / telefonsko številko, ki ste jo navedli v času oddaje naročila. Pridržujemo si pravico do omejevanja ali prepovedi naročil, za katera se po naši edini presoji zdi, da jih dajejo trgovci, prodajalci ali distributerji.

Strinjate se, da boste zagotovili trenutne, popolne in natančne podatke o nakupu in računu za vse nakupe, opravljene v naši trgovini. Strinjate se, da boste takoj posodobili svoj račun in druge podatke, vključno z vašim e-poštnim naslovom in številkami kreditnih kartic ter datumom poteka veljavnosti, da bomo lahko zaključili vaše transakcije in vas po potrebi kontaktirali.

Za več podrobnosti preberite naš pravilnik o vračilu.

NEOBVEZNA ORODJA

Lahko vam zagotovimo dostop do orodij drugih proizvajalcev, ki jih niti ne nadziramo niti ne moremo nadzirati ali vnašati.

Potrjujete in se strinjate, da zagotavljamo dostop do takšnih orodij, »kakršni so« in »na voljo«, brez kakršnih koli jamstev, predstavitev ali kakršnih koli pogojev in brez kakršne koli odobritve. Ne bomo prevzeli nobene odgovornosti, ki bi izhajala iz ali se nanašala na vašo uporabo neobveznih orodij tretjih oseb.

Kakršno koli uporabo neobveznih orodij, ki jih ponujate na spletnem mestu, je popolnoma na lastno odgovornost in po lastni presoji. Zagotoviti morate, da ste seznanjeni s pogoji odobritve ustreznih neodvisnih ponudnikov.

V prihodnosti lahko na spletnem mestu ponudimo tudi nove storitve in / ali funkcije (vključno z izdajo novih orodij in virov). Za te nove funkcije in / ali storitve veljajo tudi ti pogoji storitve.

POVEZAVE TRETJIH OSEB

Nekatere vsebine, izdelki in storitve, ki so na voljo prek naše storitve, lahko vključujejo materiale tretjih oseb.

Povezave tretjih oseb na tej strani vas lahko usmerjajo na tuje strani, ki niso povezane z nami. Nismo odgovorni za preučevanje ali vrednotenje vsebine ali natančnosti in ne jamčimo in ne bomo odgovorni za kakršne koli materiale ali spletna mesta tretjih oseb ali za kakršne koli druge materiale, izdelke ali storitve tretjih oseb.

Ne odgovarjamo za nobeno škodo ali škodo, povezano z nakupom ali uporabo blaga, storitev, virov, vsebine ali kakršnih koli drugih transakcij, opravljenih v zvezi s spletnimi mesti tretjih oseb. Pred kakršno koli transakcijo natančno preglejte politike in prakse tretjih oseb in se prepričajte, da jih razumete. Pritožbe, zahtevki, pomisleki ali vprašanja v zvezi z izdelki tretjih oseb morajo biti usmerjeni na tretje osebe.

PRIPOMBE UPORABNIKOV, POVRATNE IN POVRATNE IN PREDLOŽITVE

Če na našo zahtevo pošljete določene prispevke (na primer natečajne prijave) ali brez naše zahteve pošljete kreativne ideje, predloge, predloge, načrte ali drugo gradivo, bodisi prek spleta, po e-pošti, po pošti ali kako drugače (skupaj “komentarji”) se strinjate, da lahko kadar koli brez omejitev urejamo, kopiramo, objavljamo, distribuiramo, prevajamo in kako drugače uporabljamo v katerem koli mediju kakršne koli komentarje, ki nam jih posredujete. Nismo in nismo dolžni (1) hraniti kakršnih koli pripomb v zaupnosti; (2) plačati odškodnino za morebitne pripombe; ali (3) za odgovor na morebitne komentarje.

Vsebino, za katero po lastni presoji ugotovimo, da je nezakonita, žaljiva, grožnja, kleveta, obrekovanje, pornografija, nespodobna ali drugače sporna vsebina ali krši intelektualno lastnino katere koli stranke ali te pogoje storitve, ne smemo, vendar nismo dolžni. .

Strinjate se, da vaši komentarji ne bodo kršili nobene pravice katere koli tretje osebe, vključno z avtorskimi pravicami, blagovnimi znamkami, zasebnostjo, osebnostjo ali drugimi osebnimi ali lastniškimi pravicami. Nadalje se strinjate, da vaši komentarji ne bodo vsebovali obrekovalnega ali drugače nezakonitega, žaljivega ali nespodobnega gradiva ali kakršnega koli računalniškega virusa ali druge zlonamerne programske opreme, ki bi lahko kakor koli vplivala na delovanje storitve ali katere koli povezane spletne strani. Ne smete uporabljati lažnega e-poštnega naslova, se pretvarjati, da ste nekdo drug kot vi, ali kako drugače zavajati nas ali tretjih oseb glede izvora kakršnih koli komentarjev. Za vaše komentarje in njihovo točnost ste odgovorni izključno sami. Ne prevzemamo odgovornosti in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli komentarje, ki ste jih objavili vi ali tretja oseba.

OSEBNI PODATKI

Vaše posredovanje osebnih podatkov v trgovini ureja naša politika zasebnosti. Za ogled naše politike zasebnosti.

NAPAKE, NETOČNOSTI IN ODPUSTI

Občasno lahko na našem spletnem mestu ali v storitvi obstajajo informacije, ki vsebujejo tipografske napake, netočnosti ali opustitve, ki se lahko nanašajo na opise izdelkov, cene, promocije, ponudbe, stroške pošiljanja izdelkov, roke prevoza in razpoložljivost. Pridržujemo si pravico do popravka morebitnih napak, netočnosti ali opustitve ter do spremembe ali posodobitve informacij ali preklica naročila, če so kakršne koli informacije v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu kadar koli brez predhodnega obvestila netočne (tudi po oddaji naročila) .

Ne zavezujemo se, da bomo posodabljali, spreminjali ali pojasnjevali informacije v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu, vključno z informacijami o cenah, ne glede na omejitve, razen če to zahteva zakon. Nobenega določenega datuma posodobitve ali osveževanja, uporabljenega v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu, ne sme biti navedeno, da so bile vse informacije v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu spremenjene ali posodobljene.

PREPOVEDANE UPORABE

Poleg drugih prepovedi, določenih v pogojih storitve, vam je prepovedano uporabljati spletno mesto ali njegovo vsebino: (a) za kakršen koli nezakonit namen; (b) prositi druge za izvajanje ali sodelovanje pri kakršnih koli nezakonitih dejanjih; (c) kršiti katere koli mednarodne, zvezne, pokrajinske ali državne predpise, pravila, zakone ali lokalne odloke; (d) kršiti ali kršiti naše pravice intelektualne lastnine ali pravice intelektualne lastnine drugih; (e) nadlegovati, zlorabljati, žaliti, škodovati, obrekovati, obrekovati, omalovaževati, ustrahovati ali diskriminirati na podlagi spola, spolne usmerjenosti, vere, narodnosti, rase, starosti, nacionalnega izvora ali invalidnosti; (f) predložiti napačne ali zavajajoče informacije; (g) za nalaganje ali prenos virusov ali katere koli druge vrste zlonamerne kode, ki bo ali se lahko uporablja na kakršen koli način, ki bo vplival na funkcionalnost ali delovanje storitve ali katerega koli sorodnega spletnega mesta, drugih spletnih mest ali interneta; (h) za zbiranje ali sledenje osebnim podatkom drugih; (i) za pošiljanje neželene pošte, lažno predstavljanje, pretvarjanje, pretvezo, pajek, plazenje ali strganje; (j) za kakršen koli nespodoben ali nemoralen namen; ali (k) posegati v varnostne značilnosti storitve ali katere koli povezane spletne strani, drugih spletnih mest ali interneta ali jih zaobiti. Pridržujemo si pravico do ukinitve vaše uporabe storitve ali katere koli povezane spletne strani zaradi kršitve katere koli prepovedane uporabe.

ODPOVED GARANCIJE; OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ne jamčimo, zagovarjamo ali jamčimo, da bo vaša uporaba naše storitve nemotena, pravočasna, varna ali brez napak.

Ne jamčimo, da bodo rezultati, pridobljeni z uporabo storitve, točni ali zanesljivi.

Strinjate se, da lahko občasno odstranimo storitev za nedoločen čas ali kadar koli odpovemo storitev, ne da bi vas o tem obvestili.

Izrecno se strinjate, da na vašo uporabo ali nezmožnost uporabe storitve izključno tvegate. Storitev in vsi izdelki in storitve, ki vam jih dostavljamo prek storitve, se (razen kot smo izrecno navedli pri nas) zagotavljajo “takšni, kot so” in “na voljo” za vašo uporabo, brez kakršnega koli zastopanja, jamstev ali kakršnih koli pogojev, bodisi izrecnih bodisi implicitno, vključno z vsemi implicitnimi garancijami ali pogoji prodajnosti, tržne kakovosti, ustreznosti za določen namen, trajnosti, naslova in nekršitve.

V nobenem primeru 3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p., naši direktorji, častniki, zaposleni, podružnice, agenti, izvajalci, pripravniki, dobavitelji, ponudniki storitev ali dajalci licence ne bodo odgovorni za kakršno koli škodo, izgubo, zahtevek ali kakršno koli neposredno, posredno, naključno, kaznovalno, posebno ali posledična škoda katere koli vrste, vključno z izgubljenim dobičkom, izgubljenim prihodkom, izgubljenimi prihranki, izgubo podatkov, stroški zamenjave ali kakršno koli podobno škodo, ki temelji na pogodbi, odškodninski odgovornosti (vključno z malomarnostjo), strogi odgovornosti ali kako drugače, ki izhaja iz vaše uporabo katere koli storitve ali izdelkov, nabavljenih z uporabo storitve, ali za kateri koli drug zahtevek, povezan na kakršen koli način z vašo uporabo storitve ali katerega koli izdelka, vključno z, vendar ne omejeno na, napakami ali pomanjkljivostmi katere koli vsebine ali izguba ali kakršna koli škoda, ki je nastala kot posledica uporabe storitve ali katere koli vsebine (ali izdelka), objavljene, posredovane ali kako drugače dostopne prek storitve, tudi če je obveščena o njihovi možnosti. Ker nekatere države ali jurisdikcije ne dovoljujejo izključitve ali omejevanja odgovornosti za posledično ali naključno škodo, bo naša odgovornost v takih državah ali jurisdikcijah omejena na največji možni zakonski obseg.

ODŠKODNINE

Strinjate se, da boste Pizzy in naša matična podjetja, podružnice, podružnice, partnerji, uradniki, direktorji, zastopniki, izvajalci, dajalci licenc, ponudniki storitev, podizvajalci, dobavitelji, pripravniki in zaposleni odškodovali, branili in hranili, neškodljivi za kakršne koli zahtevke ali zahteve, vključno z razumnimi odvetniške takse, ki jih je plačala katera koli tretja oseba zaradi vaše kršitve teh pogojev storitve ali dokumentov, ki jih vsebujejo s sklicevanjem, ali zaradi kršitve katere koli zakonodaje ali pravic tretje osebe.

LOČLJIVOST

V primeru, da se za katero koli določbo teh pogojev storitve ugotovi, da je nezakonita, neveljavna ali neizvršljiva, bo taka določba kljub temu izvršljiva v največji možni meri, ki jo dovoljuje veljavna zakonodaja, in neizvršljivi del se šteje za ločen od teh pogojev Vročitev, takšna določitev ne vpliva na veljavnost in izvršljivost drugih določb.

PRENEHANJE

Obveznosti in obveznosti strank, ki so nastale pred datumom prenehanja, za vse namene preživijo prenehanje veljavnosti te pogodbe.

Ti pogoji storitve veljajo, razen če in dokler jih ne odpovemo vi ali mi. Te pogoje storitve lahko kadar koli prekličete tako, da nas obvestite, da ne želite več uporabljati naših storitev, ali ko prenehate uporabljati naše spletno mesto.

Če po naši edini presoji ne upoštevate katerega koli pogoja ali določila teh pogojev storitve ali sumimo, da niste, bomo lahko to pogodbo kadar koli odpovedali brez predhodnega obvestila in boste še naprej odgovorni za vse zapadle zneske vključno z datumom odpovedi; in / ali vam lahko v skladu s tem zavrne dostop do naših storitev (ali katerega koli njihovega dela).

CELOTNI DOGOVOR

Če nismo uveljavili ali uveljavili katere koli pravice ali določbe teh pogojev storitve, ne pomeni odpovedi tej pravici ali določbi.

Ti pogoji storitve in vsi pravilniki ali operativna pravila, ki smo jih objavili na tej strani ali v zvezi s storitvijo, predstavljajo celoten dogovor in razumevanje med vami in nami ter urejajo vašo uporabo storitve in nadomeščajo predhodne ali sočasne dogovore, sporočila in predloge , bodisi ustno ali pisno, med vami in nami (vključno s predhodnimi različicami pogojev storitve, vendar ne omejeno nanje).

Kakršne koli nejasnosti pri razlagi teh pogojev storitve se ne smejo razlagati proti stranki, ki pripravlja besedilo.

VELJAVNO PRAVO

Te pogoje storitve in morebitne ločene sporazume, s katerimi vam zagotavljamo storitve, ureja in razlaga zakonodaja Slovenije.

SPREMEMBE POGOJEV STORITVE

Na tej strani lahko kadar koli pregledate najnovejšo različico pogojev storitve.

Pridržujemo si pravico po lastni presoji posodobiti, spremeniti ali nadomestiti kateri koli del teh pogojev storitve z objavo posodobitev in sprememb na naši spletni strani. Vaša odgovornost je, da na našem spletnem mestu redno preverjate spremembe. Vaša nadaljnja uporaba ali dostop do našega spletnega mesta ali storitve po objavi kakršnih koli sprememb teh pogojev storitve pomeni, da sprejemate te spremembe

Pravica do odstopa od pogodbe skladno s 43. č. členom
zakona o varstvu potrošnikov:

 1. člen

(1) Za pogodbe, sklenjene na daljavo, se po tem zakonu
štejejo pogodbe o dobavi blaga ali opravljanju storitev, vključno s finančnimi
storitvami, ki so sklenjene med podjetjem in potrošnikom na podlagi
organiziranega programa za ponujanje blaga ali storitev na daljavo, ki ga vodi
podjetje in ki za namen sklenitve uporablja izključno enega ali več sredstev za
komunikacijo na daljavo, vse do takrat in vključno s trenutkom, ko je pogodba
sklenjena.
(2) Sredstva za komuniciranje na daljavo so tista sredstva komunikacije, ki
omogočajo sklenitev pogodbe tako, da ni potrebna istočasna fizična prisotnost
pogodbenih strank.
(3) Sredstva za komuniciranje na daljavo so zlasti: pisemske pošiljke in druge
tiskovine, katalogi, telefonski pogovori, oglaševanje v tisku z naročilnico,
televizijska prodaja, faksimile naprava, elektronska pošta in svetovni splet
oziroma internet.

43.a člen
(1) Določila tega zakona o pogodbah, sklenjenih na daljavo, se ne uporabljajo
za:
1. pogodbe o gradnji in prodaji nepremičnin ter pogodbe o drugih pravicah na
nepremičninah razen oddaje v najem;
2. pogodbe o časovnem zakupu nepremičnin, ki so urejene z določbami od 59. do
60.e člena tega zakona;
3. pogodbe o prodaji hrane, pijače ali drugega blaga, ki je namenjeno
vsakodnevni porabi in ga potrošniku na dom, njegovo prebivališče ali njegovo
delovno mesto dobavljajo prodajalci;
4. pogodbe o nastanitvi, prevozu, gostinskih storitvah, dobavi hrane in pijače,
obisku prireditev in storitvah za prosti čas, kjer se podjetje zaveže, da bo
izpolnilo svojo obveznost v točno določenem trenutku ali v točno določenem
roku;
5. pogodbe, ki so sklenjene:
– s pomočjo prodajnih avtomatov;
– z operaterji telekomunikacij ob uporabi javnih telefonskih govorilnic;
– na javni dražbi.
(2) Pri pogodbah o finančnih storitvah, ki obsegajo začetni sporazum o
storitvi, temu pa sledijo zaporedni posli ali niz ločenih poslov iste vrste, se
določbe tega zakona uporabljajo samo za začetni sporazum. Kadar začetnega
sporazuma ni, zaporedni ali ločeni posli pa so iste vrste, opravljeni v
določenem času med istimi pogodbenimi strankami, se določbe 43.b in 43.c člena
uporabljajo samo pri prvem poslu. Kadar pa se posel iste vrste ne opravlja več
kot eno leto, velja naslednji posel za prvega v novem nizu poslov.

43.b člen
(1) Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, mora potrošnik dobiti v času, ki je
primeren glede na sredstvo komunikacije, najkasneje pa preden ga zavezuje
pogodba ali ponudba, naslednje podatke:
1. firmo in sedež podjetja;
2. bistvene lastnosti blaga ali storitve, vključno z najkrajšim rokom trajanja
pogodbe, če je predmet pogodbe trajna ali ponavljajoča se izpolnitev;
3. ceno blaga ali storitve, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami;
4. morebitne stroške dostave;
5. podrobnejšo ureditev plačila ter načina in roka dobave ali izpolnitve;
6. opis pravice do odstopa od pogodbe v skladu s 43.č členom tega zakona; v
primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom nima pravice do odstopa mora biti
o tem izrecno obveščen;
7. stroške, povezane z uporabo komunikacijskega sredstva, če se ti stroški
razlikujejo od običajne osnovne tarife, ki jo potrošnik običajno plačuje;
8. rok veljavnosti ponudbe, še posebej cene.
(2) V primeru, da gre za sklenitev pogodbe v okviru storitev informacijske
družbe, morajo biti, poleg podatkov, navedenih v prejšnjem odstavku, in
podatkov, navedenih v tretjem odstavku 2. člena, pred sklenitvijo pogodbe
potrošniku na voljo naslednji podatki:
1. točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe;
2. navedba ali bo sklenjena pogodba shranjena pri podjetju in na kakšen način
bo možen dostop do nje;
3. navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje
napak pred oddajo naročila;
4. jeziki, v katerih je možno skleniti pogodbo.
(3) V vsakem primeru pa je podjetje, razen če se pogodba sklene izključno z
izmenjavo elektronske pošte ali primerljivih posameznih sporočil, dolžno
potrošniku, takoj po prejemu naročila, potrditi naročilo, in sicer v
elektronski obliki ter posredovati pogodbena določila v obliki, ki zagotavlja
njihovo hranjenje in kasnejšo uporabo.
(4) Podatki iz tega člena, katerih komercialni namen mora biti jasno izražen,
morajo biti predstavljeni jasno in nedvoumno ter na način, ki je primeren glede
na sredstvo komuniciranja na daljavo, pri tem pa je treba upoštevati načelo
vestnosti in poštenja ter načelo varstva oseb, ki po zakonodaji držav članic
niso poslovno sposobne.
(5) V primeru, da gre za sklenitev pogodbe o finančnih storitvah, mora
potrošnik poleg podatkov iz prvega odstavka dobiti tudi naslednje podatke:
1. opis glavnih značilnosti finančne storitve;
2. glavno poslovno dejavnost podjetja in vse naslove, ki so pomembni v
poslovnem odnosu med potrošnikom in ponudnikom;
3. identiteto in naslov morebitnega zastopnika podjetja v državi članici, kjer
ima potrošnik stalno prebivališče, ter identiteto, naslov in funkcijo morebitne
tretje osebe, ki poklicno sodeluje v poslu, pa ni ponudnik;
4. če je podjetje vpisano v sodni ali drug javni register, register, v katerega
je vpisano, z navedbo vpisne številke ali druge enakovredne oznake;
5. če je za dejavnost podjetja potrebno posebno dovoljenje, podatke o ustreznem
nadzornem organu;
6. skupno ceno, ki jo mora za finančno storitev potrošnik plačati podjetju,
vključno z vsemi provizijami, taksami in izdatki ter vsemi davki, ki jih
podjetje odvede pri opravi storitve, ali, če natančne cene ni mogoče navesti,
osnovo za njen izračun, ki potrošniku omogoča preverjanje cene;
7. po potrebi ustrezno opozorilo, da je finančna storitev povezana z
instrumenti, ki so zaradi svojih posebnih lastnosti ali postopkov za izvedbo
obremenjeni s posebnim tveganjem ali pa je njihova cena podvržena nihanjem na
finančnih trgih, na katere ponudnik nima vpIiva, kot tudi opozorilo, da
pretekli donosi niso kazalec prihodnjih donosov;
8. opozorilo glede možnosti obstoja dodatnih davkov in/ali stroškov, ki jih ne
odvede ali zaračuna ponudnik;
9. podatke o morebitnem znesku, ki ga mora potrošnik plačati v primeru odstopa
od pogodbe na podlagi petega odstavka 43.d člena;
10. podatke o tem, ali je potrošniku dostopen mehanizem za izvensodno reševanje
sporov in opis morebitnih pogojev za dostop do tega mehanizma;
11. pogodbeno določilo glede prava, ki se uporablja za pogodbo, sklenjeno na
daljavo.

43.c člen
(1) Podjetje mora potrošniku v primernem času zagotoviti na primernem trajnem
nosilcu podatkov podatke iz prejšnjega člena tega zakona vendar najkasneje ob
dobavi blaga ali začetku opravljanja storitve, če mu ti podatki niso bili dani
na takšen način že prej.
(2) V roku iz prejšnjega odstavka mora podjetje zagotoviti še:
1. pisno obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe iz 43.č člena tega zakona
ter o načinu in pogojih izvrševanja te pravice oziroma pisno obvestilo, da
potrošnik v primerih iz petega odstavka 43.č člena te pravice nima;
2. naslov, kamor lahko potrošnik pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in
izjave;
3. podatke o servisni službi in veljavnih garancijskih pogojih;
4. pogoje za odpoved pogodbe pri pogodbah, sklenjenih za nedoločen čas, oziroma
pri pogodbah, sklenjenih za čas daljši od enega leta.
(3) V primeru pogodbe o finančnih storitvah morajo biti potrošniku podatki iz
prejšnjega člena ter podatki o vseh pogodbenih pogojih zagotovljeni na
primernem trajnem nosilcu podatkov že v času, preden potrošnika zavezuje
pogodba ali ponudba. Izjemoma lahko podjetje izpolni svojo obveznost iz tega
odstavka takoj po sklenitvi pogodbe, če je bila pogodba na potrošnikovo željo
sklenjena z uporabo sredstva za komuniciranje na daljavo, ki ne omogoča
predložitve podatkov in pogodbenih pogojev v navedeni obliki.
(4) Potrošnik lahko kadarkoli v času pogodbenega odnosa zahteva predložitev
pogodbenih pogojev na papirju. Poleg tega ima potrošnik pravico do spremembe
sredstva za komuniciranje na daljavo, razen če je to nezdružljivo s sklenjeno
pogodbo ali vrsto finančne storitve.
(5) Določbi prvega in drugega odstavka se ne uporabljata za storitve, ki se
opravijo neposredno preko sredstva za komuniciranje na daljavo, če gre za
enkratno storitev, ki jo zaračunava operater komunikacijskega sredstva. Tudi v
tem primeru pa ima potrošnik pravico dobiti točen naslov, kamor lahko pošlje
svoje pritožbe.
(6) Za primeren trajni nosilec podatkov velja tisti nosilec podatkov, ki
potrošniku omogoča shranjevanje nanj naslovljenih podatkov tako, da so mu
dostopni za kasnejšo uporabo v obdobju, primernem glede na namen podatkov, in
ki omogoča nespremenjeno predstavitev shranjenih podatkov. Primerna oblika je
predvsem pisno obvestilo.

43.č člen
(1) Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v petnajstih
dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti
razlog za svojo odločitev. Pri pogodbah o življenjskem zavarovanju, sklenjenih
na daljavo in pogodbah sklenjenih na daljavo, ki zadevajo osebna pokojninska
zavarovanja, je ta rok 30 dni. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je
pošiljka oddana v roku.
(2) Če je podjetje v celoti izpolnilo obveznost iz 43.c člena tega zakona, teče
rok za uveljavljanje pravice iz prvega odstavka tega člena pri dobavi blaga od
dneva, ko je potrošnik sprejel blago, pri opravljanju storitev pa z dnem
sklenitve pogodbe ali z dnem, ko je podjetje izpolnilo to obveznost, če je bila
ta obveznost izpolnjena po sklenitvi pogodbe.
(3) Če podjetje izpolni svojo obveznost iz 43.c člena po dobavi blaga, začne
teči petnajstdnevni rok za odstop od pogodbe naslednji dan po dnevu izpolnitve
te obveznosti, če še ni pretekel rok treh mesecev iz naslednjega odstavka.
(4) Če podjetje ni v celoti izpolnilo obveznost iz 43.c člena tega zakona,
traja rok za odstop od pogodbe tri mesece. Ta rok začne teči pri dobavi blaga
od dneva, ko je potrošnik sprejel blago, pri opravljanju storitev pa z dnem
sklenitve pogodbe. S potekom tega roka ugasne pravica potrošnika, da od pogodbe
odstopi.
(5) Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima
pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena:
1. pri pogodbah, katerih predmet je blago ali storitve, katerih vrednost je
odvisna od nihanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva
in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe, kot npr. pri pogodbah o
storitvah v zvezi z devizami, instrumenti denarnega trga, prenosljivimi
vrednostnimi papirji, deleži v kolektivnih naložbenih podjemih, finančnimi
terminskimi pogodbami, vključno z enakovrednimi instrumenti z gotovinskim
plačilom, terminskimi pogodbami o obrestni meri, obrestnimi in valutnimi
zamenjavami ter zamenjavami na podlagi delnic ali delniškega indeksa, ter
opcijami za nakup ali prodajo kateregakoli navedenega instrumenta, vključno z
enakovrednimi instrumenti z gotovinskim plačilom;
2. pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih
navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki
zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali
kateremu je že potekel rok uporabe;
3. pri pogodbah o dobavi avdio ali video posnetkov ali računalniških programov,
če je potrošnik odprl varnostni pečat;
4. pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnih publikacij;
5. pri pogodbah za igre na srečo in storitvah loterije;
6. pri zavarovalnih pogodbah za potovanje in prtljago ali podobnih kratkoročnih
zavarovalnih pogodbah z veljavnostjo, krajšo od enega meseca.
(6) Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je
neposreden strošek vračila blaga, razen v primeru iz petega odstavka
naslednjega člena.

43.d člen
(1) Če je potrošnik v primeru iz prejšnjega člena tega zakona odstopil od
pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila.
(2) Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa
v petnajstih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če podjetje zamudi
z vračilom plačil, mora potrošniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še
eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri
vračilu.
(3) Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago
nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih dneh
po sporočilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če je blago uničeno,
pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to
kriv potrošnik.
(4) Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za
sporočilo o odstopu od pogodbe.
(5) Če je potrošnik odstopil od pogodbe o finančnih storitvah, lahko podjetje
od njega zahteva plačilo storitve, ki jo je zanj dejansko opravilo.
Izpolnjevanje pogodbe se lahko začne šele s potrošnikovim soglasjem. Plačilo
mora biti sorazmerno obsegu že opravljene storitve v primerjavi s celotno pogodbo
in ne sme pomeniti pogodbene kazni. Podjetje lahko zahteva od potrošnika
plačilo le, če dokaže, da je bil potrošnik o njem ustrezno obveščen v skladu z
9. točko petega odstavka 43.b člena tega zakona.

43.e člen
(1) Podjetje mora izpolniti svoje obveznosti iz pogodbe v roku trideset dni od
sklenitve pogodbe, razen če se stranki nista dogovorili drugače.
(2) Če podjetje ne more izpolniti svoje obveznosti, ker blago ni na razpolago
ali ker ni pogojev za opravljanje storitve, mora podjetje o tem takoj obvestiti
potrošnika in mu vrniti vsa opravljena plačila. Za vračilo plačil se uporablja
določba drugega odstavka 43.d člena tega zakona.

43.f člen
Če se v zvezi s pogodbo sklenjeno na daljavo, zlorabi potrošnikova plačilna ali
kreditna kartica, ima potrošnik, v primeru da transakcija še ni bila
opravljena, pravico do preklica plačila pri podjetju, registriranem in
pristojnem za opravljanje transakcije. V primeru, da je transakcija že
opravljena ima potrošnik pravico zahtevati vračilo zneska od podjetja, kateremu
je bil znesek nakazan.

43.g člen
Dokazno breme glede izpolnjevanja obveznosti podjetja v zvezi z obveščanjem
potrošnika ter s potrošnikovim soglasjem za sklenitev pogodbe, kadar je to
primerno, pa tudi za izpolnitev pogodbe, je na strani podjetja.

KONTAKTNI PODATKI

3Dictive INŽENIRSKE IN TEHNIČNE DEJAVNOSTI GAŠPER SEDEJ s.p.

Email : gasper@pizzy.si

Srednja Kanomlja 12A, 5281 Spodnja Idrija.

Davčna številka : 29555990

Matična: 8627878000